Gidsen


“Ik vraag je ten diepste om geduldig te zijn naar alles dat onopgelost is in je hart en om alle vragen lief te hebben zoals afgesloten kamers en als boeken, geschreven in een vreemde taal”. Rilke
Opstellingen                            

We maken allemaal deel uit van verschillende systemen. De familie van herkomst, het gezin van nu, het werk, de vereniging. Het is belangrijk dat iedereen daar zijn juiste plek in kan nemen. Dan is er rust en balans in het systeem. Vaak is dat niet zo en dan ontstaan  er bepaalde patronen. Een opstelling kan hier inzicht in geven.  In een opstelling zet iemand personen die zijn familieleden moeten voorstellen en zichzelf neer in een tableau vivant. Daardoor kunnen er nieuwe inzichten ontstaan over bepaalde patronen. Niet direct zichtbare verhoudingen en knelpunten tussen personen kunnen opeens zichtbaar en voelbaar worden. Een opstelling geeft inzicht in de verborgen dynamiek van een familie. Het is mogelijk om verstrikkingen te ontwarren en daardoor verandert de energie van een familie en kan het weer stromen, waar het eerder geblokkeerd was.

Het magische van een opstelling is dat de representant die contact maakt met de aangewezen plek, woorden kan geven aan en emotie kan voelen bij wat er op die speciale plek aan de hand is. Er komt informatie beschikbaar uit het systeem dat opgesteld staat. Ook voor representanten die geen eigen vraag inbrengen kan een opstelling waardevol zijn en inzicht geven. Vaak zijn patronen en dynamieken ook herkenbaar in het eigen familiesysteem.

Een op een
Heb je een vraag met betrekking tot je (familie)systeem en wil je dit graag onderzoeken, maar liever 1 op 1? Dat kan. De opstelling wordt dan gedaan met vloerankers. De begeleider neemt de verschillende posities in en geeft aan wat er op die plek  voelbaar is. Inzicht krijgen vanuit een veilige setting.

Workshops 2020
Wij organiseren elk kwartaal een familieopstelling. Misschien heb je een vraag, maar je kunt ook alleen komen om te ervaren hoe het is om als representant in een opstelling te staan.  
De thema’s van 2020 zijn:
Waarom voel ik me altijd verantwoordelijk?
Waarom ben ik zo streng voor mezelf?
Hoe voorkom ik dat ik patronen doorgeef aan mijn kinderen?
Waarom sta ik mijn eigen succes in de weg?
Wil je deelnemen? Stuur dan een mailtje naar jwvenema@gidsenhradvies.nl of naar gpraamstra@gidsenhradvies.nl
 
De kosten zijn 50 euro voor een vraaginbrenger en 25 euro voor een representant.